ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό βούτυρο
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1ποτήρι αμύγδαλο χοντροκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 2 κιλά αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη αρκετή  ώρα στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν, μετά ρίχνουμε τους κρόκους, τις βανίλιες  και το κονιάκ. Συνεχίζουμε το χτύπημα  και προσθέτουμε  το αλεύρι  με το αμύγδαλο. Αφού ζυμωθούν καλά πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί για 30 λεπτά στους 180  βαθμούς. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρουμε.

Κουραμπιέδεςkourampiedes2