ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μπισκότα (πτι-μπερ)
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 1/2 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα αλεσμένα
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα πικραμύγδαλου
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού
  • 1/2 κιλό τρούφα (λευκή, καφέ ή ανάμικτη)
  • λίγο κονιάκ για το πλάσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένη με ρολό κουζίνας για 1′-3′ (μέχρι να λιώσει). Εναλλακτικά, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.Ανακατεύουμε τα μπισκότα, τα οποία έχουμε ήδη αλέσει, με τη λιωμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα αλεσμένα, το άρωμα πικραμύγδαλου, το χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι. Μ ένα κουταλάκι παίρνουμε ποσότητα ίση μ’ ένα μικρό καρύδι και βουτώντας τα χέρια μας στο κονιάκ, πλάθουμε μπαλάκια τα οποία τυλίγουμε σε τρούφα λευκή, καφέ ή ανάμικτη.Μπορούμε επίσης να τα τυλίξουμε σε χοντροκομμένο φουντούκι, καρύδι, φιστικί Αιγίνης, κακάο ή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη.

Τρουφάκια Πολύχρωμαcabernettruffles-3