ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό κολοκύθι κίτρινο
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • κανέλα
  • 1 κούπα λιωμένη μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε το κολοκύθι στην ξύστρα και το αφήνουμε να βγάλει το νερό του αρκετή ώρα στο σουρωτήρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε τα κολοκύθια να ενοποιηθούν. Λιώνουμε την μαργαρίνη με το ελαιόλαδο και βουτυρώνουμε τον πάτο του ταψιού. Στρώνουμε στο πάτο τα μισά φύλλα αφού τα βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ένα. Απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και αυτά. Κόβουμε ελαφρά την πίτα να πάρει το σχήμα που θέλουμε να την κόψουμε και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο νερό. Ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους  180°C, έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια, για 1 ώρα περίπου. Σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Κολοκυθόπιτα γλυκιάΓλυκιά-Κολοκυθόπιτα