ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1/2  κούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 2  αυγά & 2  κροκάδια
  • βανίλια
  • 1/2  κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2   κιλό φύλλο κρούστας
  • λιωμένο βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το γάλα. Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και σοτάρουμε για 5′. Κατόπιν ρίχνουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά προσέχοντας να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατεύοντας που και που και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια με την βανίλια και προσθέτουμε μέσα στην κρέμα. Λαδώνουμε το πάτο του ταψιού  και στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ένα. Απλώνουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα και αυτά. Κόβουμε ελαφρά την πίτα να πάρει το σχήμα που θέλουμε να την κόψουμε και ραντίζουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο και λίγο νερό Ψήνουμε στους  200°C, έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια, για 30′ περίπου. Σερβίρουμε την μπουγάτσα ζεστή κομμένη σε κομματάκια και πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

μπουγατσα