ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 8 κρόκους και 5 ασπράδια
  • 150 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 24 γραμ. αμμωνία
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2-3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλυτζάνι χλιαρό γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια σε σκληρή μαρέγκα . Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.. Προσθέτουμε στο μίγμα τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, την αμμωνία  αφού την έχουμε διαλύσει στο χλιαρό γάλα και τις βανίλιες. Σε ένα μεγάλο μπολ όπου θα ζυμώσουμε τα κουλούρια μας  βάζουμε το μίγμα και τα ζυμώσουμε  καλά αφήνοντας την μαρέγκα για το τέλος. Αφού η μαρέγκα ανακατευτεί τελείως ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις και ζυμώνουμε. Τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά σιγά και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να τελειώσει το βούτυρο. Το αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμήσει. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Πασχαλινά κουλουράκια

pasxalina_koulourakia