ΥΛΙΚΑ

  • 1200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. φρέσκια Μαγιά μπύρας
  • 6 Αυγά
  • 300 γρ. Βούτυρο γάλακτος
  • 300 γρ. Ζάχαρη
  • 200 γρ. Γάλα
  • 1 κουτ. Ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½  κουτ. γλ. Αλάτι
  • ½  κουτ. Μαχλεπι
  • κόκκινα Αυγά
  • 1 Αυγό
  • Αμύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ βάζουμε το γάλα χλιαρό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι και χτυπάμε ελαφρά να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μπολ με το αλάτι και το ξύσμα από πορτοκάλι. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, μαχλέπι και τον χυλό της μαγιάς. Ζυμώνουμε να γίνουν αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Ζυμώνουμε πάλι και πλάθουμε τσουρέκια σε πλεξούδες. Βάζουμε 1 κόκκινο αυγό σε κάθε τσουρέκι και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με τριμμένο αμυγδαλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Πασχαλινά Τσουρέκια

cp5qiexp