ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. μαλακό Βούτυρο
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 4 κουτ. χλιαρό Γάλα
  • 4 κρόκους αυγού
  • 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
  • Αμύγδαλα
  • 2 κουτ. γλ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλ. Αλάτι
  • 2 κουτ. Ξύσμα λεμονιού
  • κόκκινα Αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους από τα αυγά. Χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μίγμα βουτύρου. Ζυμώνουμε να γίνει μαλακή ζύμη. Πλάθουμε σε τσουρέκια σε πλεξίδες και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Τοποθετούμε στην άκρη από ένα κόκκινο αυγό. Πασπαλίζουμε τα τσουρέκια μας με τριμμένο αμύγδαλο ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν.

 Τσουρέκια Λαμπρής Σμυρναίικα

cp5qiexp