ΥΛΙΚΑ

  • 20 αυγά
  • 3 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
  • 4 φακελάκια μαχλέπι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 250 γρ μαγιά
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και την αφήνουμε να ανέβει. Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τα αυγά την ζάχαρη το μαχλέπι και λίγο λίγο την μαγιά με το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά. Όταν η ζύμη δεν κολλάει στο χέρι ρίχνουμε το βούτυρο. Τα αφήνουμε να ανέβουν σε ένα ζεστό μέρος, και όταν ανέβουν τα πλάθουμε πλεξίδες. Τα τοποθετούμε με το ταψί σε ένα ζεστό μερος και όταν ξαναφουσκώσουν τα αλείφουμε με αυγό που έχουμε χτυπήσει και τους ρίχνουμε αμύγδαλο. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Τσουρέκιαcp5qiexp