ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. γάλα
  • 4 αυγά + 1 κρόκος αυγού
  • 300γρ.ζάχαρη
  • 1 μικρό φακελάκι μαχλέπι
  • 1/3 φακελάκι μαστίχα
  • 160γρ. βιτάμ
  • 1 κιλό αλεύρι κίτρινο
  • 65γρ. μαγιά μπύρας
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 240γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 2ϋ0γρ. πραλίνα φουντουκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Λιώνουμε και ρίχνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το μαχλέπι, το ξύσμα  πορτοκαλιού και τη μαστίχα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος. Κατόπιν την χωρίζουμε σε τρία μέρη και κάνουμε το ίδιο για την κουβερτούρα και την μερέντα. Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη. Απλώνουμε στην μέση την ανάλογη δόση σε κουβερτούρα και μερέντα και το κλέινουμε. Βάζουμε τα τσουρέκια μας σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 175 βαθμούς.

Τσουρέκι Γεμιστό

tsoureki-sokolata