ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αχλάδια
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 1/2 κούπας γλυκόζη
  • βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια αφαιρώντας τα κουκούτσια από την καρδιά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια Βράζουμε άλλα 8 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό. Τέλος ρίχνουμε την βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει

Αχλάδι Γλυκόaxladia-thumb-large.jpg