ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (μόνο το άσπρο) σε ασβεστόνερο
  • 1 ¼ κιλού ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • ½ κούπας γλυκόζη
  • ½ κουτ ξινό
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα αφήνουμε για 4 ώρες στο ασβεστόνερο. Στη συνέχεια τα ξεπλύνουμε 4 φορές και θα βράζουμε 3 φορές. Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν και να κρυώσουν, τα σφίγγουμε να φύγει το νερό που έχουν απορροφήσει. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα να βράσει για 5’. Στη συνέχεια ρίξτε την γλυκόζη και τα κομμάτια καρπουζιού και βράστε τα ώσπου να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος ρίξτε το ξινό και την βανίλια.

Καρπούζι γλυκό

karpouzi