Καρυδάκι Γλυκό

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καρυδάκια πράσινα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 5 γαρίφαλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ½ κούπας νερό
  • 1/2 κουταλάκι ξινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα καθαρίζουμε και τα τρυπάμε σταυρωτά με μία οδοντογλυφίδα. Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού και τα βάζουμε μέσα. Βράζουμε το νερό με την φλούδα του πορτοκαλιού τοποθετούμε ένα ένα τα καρυδάκια Βράζουμε 2-3 φορές με νέο ζεστό νερό. Τα στραγγίζουμε. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να δέσουν για 10′, ρίχνουμε μέσα τα καρυδάκια το ξινό και τα γαρύφαλλα. Αφήνουμε να βράσουν και άλλο μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Καρυδάκι ΓλυκόIMG_8219-1

0 comments on “Καρυδάκι ΓλυκόAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *