ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό συκαλάκια
  • 1,5  κουταλιά ξινό (κιτρικό οξύ)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4  ποτήρια νερό
  • γαρίφαλα ή λίγη βανίλια
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε 1 ώρα σε νερό. Αφού τα στραγγίσουμε, τα ξεπλένουμε πολλές φορές. Τρυπάμε τα σύκα με μια  οδοντογλυφίδα και τα πατάμε, να φύγει το νερό. Τα βάζουμε σε νερό που να τα σκεπάζει, με 1 κουταλιά ξινό κι τα αφήνουμε για 1 ώρα. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα να βράσει 10′, ρίχνουμε τα σύκα και βράζουμε 15′  έως ότου να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για μία μέρα.

Συκαλάκι Γλυκόdnfkim7i