ΥΛΙΚΑ

  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 11/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 ½ ποτήρι  ζάχαρη
  • 2 ½ ποτήρι νερό
  • 500γρ κρούστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες. Σε χαμηλή φωτιά ψήνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε και γίνεται μια αφράτη κρέμα. Μετά κόβουμε την κρούστα λωρίδες βάζουμε μια κουταλιά κρέμα και τα τυλίγουμε ρολάκια. Τους ρίχνουμε λίγο βούτυρο και τα ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.

Γαλακτομπούρεκαγαλα