ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 11/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2  ½ κουταλάκια κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 11/2 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη

      για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 δάκτυλο ποτηριού κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μίγμα.  Ψήνουμε 175°C για 35′ περίπου. Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 7 λεπτά περίπου. (ζάχαρη, νερό, λεμόνι) και στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ. Περιχύνουμε τη καρυδόπιτα κουταλιά κουταλιά με το σιρόπι.

Καρυδόπιτα Β΄

karidopita1