ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 50 γραμμάρια μαγιά της μπύρας
  • αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά τού φαγητού ρούμι
  • ξύσμα λεμονιού
  • μαρμελάδα
  • άχνη ζάχαρη
  • λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά, το βούτυρο, τα αυγά και όλα μαζί τα ζυμώνουμε. Ρίχνουμε μετά το ρούμι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε ώσπου ν’ αρχίσει το μίγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα τού μπολ. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα. Μετά ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκατοστού και κόβουμε με ένα ποτήρι, στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 6 εκατοστών. Ανάμεσα σε δύο κομμάτια ζύμης βάζουμε λίγη μαρμελάδα και κλείνουμε τις άκρες καλά με τα χέρια μας (τις πατάμε).Προθερμαίνουμε καλά το τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι, περιμένουμε να «κάψει» καλά και τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέσα στο ειδικό πλέγμα για τηγάνισμα. Τις γυρίζουμε μια φορά μέσα στο πλέγμα μόλις ροδοκοκκινίσουν, τις στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Τηγανίτες με μαρμελάδατιγ