ΥΛΙΚΑ

  • 2 1/2 κούπας φαρίν απ
  • 1/ 4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 βιτάμ
  • 11/4κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 αυγά
  • ½ κούπας γάλα
  • 1 κούπα βερίκοκα κομμένα
  • 1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε  το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάμε  το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνοντας το ξύσμα, ένα ένα τα αυγά, και στη συνέχεια το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ανακατεύουμε στο μίγμα τα βερίκοκα με τα καρύδια. Ψήνουμε  το κέικ στους 175°C 1 ώρα. Αν θέλουμε γλάσο λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνοντας ½ κούπα  μαρμελάδα βερίκοκο και 2 κουταλιές νερό κι ανακατεύουμε  το μίγμα στη φωτιά, 1 ‘-2’λεπτά.

Περιχύνουμε  με το γλάσο όσο είναι ακόμη ζεστό.

Κέικ με Φρούτα

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΦΡΟΥΤΑ 450Χ450