ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο βούτυρο
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 ½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 5 αυγά
  • 2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
  • Λίγο κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στην συνέχεια το αλεύρι, το μπεικιν και την κανέλα. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με την σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην μας πάνε στον πάτο. Ρίχνουμε το μείγμα καρυδιού σοκολάτας μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε στους 175°C επί 1 ώρα. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το ραντίζουμε με λίγο  κονιάκ. Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.

Κεικ με Καρύδια

DSC02293