ΥΛΙΚΑ

  • 8  ξινόμηλα ξυσμένα στον  τρίφτη
  • 1/2   κούπας ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι κανέλα

      για το κεικ

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 11/2 κούπας ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι φαρίν απ
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 5 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, το αλάτι και το χυμό λεμονιού μέσα σε τρυπητό,  2 ώρες, και τα πατάμε με την παλάμη μας, να στραγγίσουν. Στο μίξερ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά του κέικ, για  4′ στη δυνατή ταχύτητα, να πήξουν και ν’αφρατέψουν. Στρώνουμε τη μισή ζύμη του κέικ  κι απλώνουμε επάνω τα μήλα. Πασπαλίζουμε  με την κανέλα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη, ρίχνοντας την κουταλιά κουταλιά Ψήνουμε  το κέικ στους 175°C 1 ώρα και 10′ περίπου. Αφήνουμε να σταθεί 5′ μέσα στη φόρμα κι αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε σε χαμηλή φωτιά δένουμε 1 κούπα χυμό μήλου με μια κουταλιά κορν φλάουρ και το περιχύνουμε.

 Κέικ με Μήλα

b47fe44fe9d74ec46d4bf4cd65c39579_L