ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι τοΥ καφέ χυμό λεμονιοΰ
  • 1 κιλό αλεύρι φαρινάπ 200 γραμμ. σταφίδες ξανθές
  • 2 κουταλάκια μπέκιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, έως ότου λυώσει η ζάχαρη αρκετά. Ρίχνουμε το αλεύρι, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέκιν, προσέχοντας να γίνει η ζύμη μαλακή (ίσως δέν το πάρει όλο). Τις σταφίδες τις άλευρώνομε, για να μην καθίσουγ στη βάση και τις ρίχνουμε στο τέλος. Ψήνεται σε 200° περίπου μία ώρα.

Κεικ με Σταφύδες (νηστίσιμο)

cake_with_raisins