ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι τοΥ καφέ χυμό λεμονιοΰ
- 1 κιλό αλεύρι φαρινάπ 200 γραμμ. σταφίδες ξανθές
- 2 κουταλάκια μπέκιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, έως ότου λυώσει η ζάχαρη αρκετά. Ρίχνουμε το αλεύρι, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέκιν, προσέχοντας να γίνει η ζύμη μαλακή (ίσως δέν το πάρει όλο). Τις σταφίδες τις άλευρώνομε, για να μην καθίσουγ στη βάση και τις ρίχνουμε στο τέλος. Ψήνεται σε 200° περίπου μία ώρα.
Κεικ με Σταφύδες (νηστίσιμο)