ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 3 κούπες φαρίν απ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 11/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1/2 κούπας σταφίδες μαύρες
  • 1/2 κούπας σταφίδες ξανθές
  • 1/2 κούπας καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μπλέντερ 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπάμε για  2 λεπτά. Σένα  μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνουμε  το μίγμα του λαδιού κι ανακατεύουμε λίγο προσθέτοντας  τις σταφίδες -και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μίγμα στη  φόρμα του κέικ και  ψήνουμε στους 175°C 1 ώρα. (Όταν θέλουμε ανακατεύουμε 1 κούπα  άχνη με 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι φτιάχνοντας γλάσο και  το περιχύνουμε).

 Kέικ Nηστίσιμο

KEIK-SOKOLATA-FOUNTOUKI-1_600_400_-632926220