ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κούπας σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/4 κούπας κονιάκ
- 3 κούπες φαρίν απ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
- 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
- 11/2 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρίφαλο
- 1/2 κούπας σταφίδες μαύρες
- 1/2 κούπας σταφίδες ξανθές
- 1/2 κούπας καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μπλέντερ 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπάμε για 2 λεπτά. Σένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνουμε το μίγμα του λαδιού κι ανακατεύουμε λίγο προσθέτοντας τις σταφίδες -και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175°C 1 ώρα. (Όταν θέλουμε ανακατεύουμε 1 κούπα άχνη με 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι φτιάχνοντας γλάσο και το περιχύνουμε).
Kέικ Nηστίσιμο