ΥΛΙΚΑ

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια μπέκιν
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • ½  κούπα σταφίδες
  • ½ κούπα καρύδια
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1κούπα ζάχαρη
  • ¼ κούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το λάδι, το ξύσμα πορτοκάλι και το κονιάκ. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι το μπέκιν και την σόδα. Με μια κουταλιά αλεύρι αλευρώνουμε σταφίδες και καρύδια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα στους175 βαθμούς.

Κέικ νηστίσιμο

index