ΥΛΙΚΑ

  • 1 βιτάμ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 31/2 κούπας φαρίν απ
  • 2/3 κούπας γάλα
  • 4 αυγά
  • λίγη βανίλια
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1/8 κουταλάκι σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το βιτάμ την ζάχαρη το αλεύρι  το γάλα, τα αυγά και την βανίλια και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Αδειάζουμε τα 2/3 του μίγματος στην  φόρμα του κέικ, στο υπόλοιπο ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κακάο, την άχνη και τη σόδα. Ρίχνουμε το μίγμα επάνω στο προηγούμενο. Βυθίζουμε ένα κουτάλι και στριφογυρίζουμε μέσα στη ζύμη  για να δημιουργηθούν σχέδια. Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς 1 ώρα. (Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη).

Κέικ Σοκολάτα – Βανίλια