ΥΛΙΚΑ

      Για το παντεσπάνι:

  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κούπα κακάο
  • 1 κουταλιά μπέικιν
  • 8 αυγά
  • 11/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια

      Για την γέμιση

  • 200γρ κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 3 κουταλιές σιρόπι μαρασκίνο
  • 3 κροκάδια
  • 500 γρ. σαντιγί
  • 1/2 κούπας κερασάκια μαρασκίνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παντεσπάνι:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά τη ζάχαρη  και όταν ανακατευτούν καλά ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν με την βανίλια. Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενο   ταψάκι και ψήνουμε σε 175 βαθμούς 30 λεπτά. Όταν ψηθεί  το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη τυλίγοντας ρολό. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα  σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα το σιρόπι  και τα κροκάδια κι ανακατεύουμε ζωηρά. Αφήνουμε  μίγμα να κρυώσει. Σ’ένα μπολ ανακατεύουμε τη σαντιγί με τα κερασάκια. Ανοίγουμε  προσεχτικά ρολό, Απλώνουμε το μίγμα της σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι και στρώνουμε τη σαντιγί με τα κερασάκια και τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε λίγη  άχνη σ’ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε  τον κορμό..

47674Κορμός Κακάο