ΥΛΙΚΑ

      Για την βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα(πτι-μπερ)
  • 185 γρ. μαργαρίνη
  • 90 ml μέλι
  • 80 γρ. καφέ ζάχαρι
  • 1/2 κουτ γλυκού κονιάκ

      Για την κρεμα:

  • 4 κούπες Ξερά βερύκοκα(600 γρ.)
  • 3/4 κουπας ζάχαρη(170 γρ. )
  • 1 1/2 κούπας καρύδα τριμμένη (160 γρ. )
  • 2 κούπες λευκή σοκολάτα λιωμένη (300 γρ. )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη, το μέλι και την καφέ ζάχαρη. Ανακατατεύουμε στη φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατατεύουμε με τα μπισκότα που έχουμε προηγουμένως αλέσει. Σε φόρμα σούστας, ντυμένη με αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα του μπισκότου και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Βάζουμε τα βερύκοκα σε κατσαρολάκι με βι σταθούν 5′. Τα στραγγίζουμε. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα βερύκοκα μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε καλά, ενώ προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα. Αδειάζουμε το μίγμα του βερύκοκου στη βάση του μπισκότου και βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι η τούρτα να παγώσει καλά (περίπου 6-8 ώρες). Για τη διακόσμηση χρησιμοποιούμε ροζέτες από σαντιγύ και ξερά βερύκοκα.

Πάστες ΒερύκοκουVIP 525