ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μπισκότα (πτι-μπερ)
  • 500 νρ. φύλλο κρούστας
  • 1 πακέτο βούτυρο λιωμένο
  • 5 μενάλα μήλα
  • 1 φλ. σταφίδες ανακατεμένες ξανθές και μαύρες
  • 1 φλ. καρύδια χονδροκοπανισμένα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα μήλα κομμένα σε κομματάκια, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και 3-4 κουταλιές σούπας από το βούτυρο.Απλώνετε σε μία επιφάνεια ένα φύλλο κρούστας και το αλείφετε με λίγο βούτυρο. Στρώνετε από πάνω 3 ακόμη φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα. Απλώνετε πάνω από τα φύλλα το 1/4 από το μίγμα των μήλων, πασπαλίζετε με κανέλα και τυλίγετε σε ρολό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και το μίγμα των μήλων, έτσι ώστε να έχετε 4 ρολά. Αλείφετε με το υπόλοιπο Βούτυρο τα ρολά και τα ψήνετε στους 180°C για 45′ περίπου μέχρι να ροδίσουν.Τα βγάζετε από το φούρνο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρετε κόβοντας το κάθε ρολό σε φέτες. Αν θέλετε το συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Στρούντελ με ΜήλαFC2B8219197928BBE1A39B39E07D6590