ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα (πτι-μπερ)
  • ¾ φλ. Ζάχαρη
  • 4 κρόκοι
  • 1 φλ. Γάλα
  • 1 φλ. Κρέμα γάλακτος
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 3 κουταλιές σούπας λικέρ αμαρέτο
  • Λίγες σταγόνες ζωμό αμυγδάλου
  • Καραμελωμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
  • 2 φλ. Σαντιγί για το γαρνίρισμα
  • 1 φλ. Γάλα και 1 κουταλιά σούπας λικέρ αμαρέτο για να βρέξετε τα μπισκότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κρύο νερό μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνας και μετά τα λιώνετε σε λίγο ζεστό νερό. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Ζεσταίνετε το γάλα, ρίχνετε τη ζελατίνα, το λικέρ και το απόσταγμα αμυγδάλου και πριν πάρει βράση το ρίχνετε λίγο-λίγο ανακατεύοντας στο μίγμα με τους κρόκους. Ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά αφήνετε το μίγμα να δέσει και το αποσύρετε από τη φωτιά αμέσως. Αφήνετε για λίγο το μίγμα να κρυώσει και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη ελαφρά, ώστε να πάρει παχύρρευστη μορφή. Ρίχνετε το μίγμα σε μία φόρμα με σούστα (για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό) και το αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Όταν η κρέμα πήξει, στρώνετε από πάνω τα μπισκότα, αφού τα βρέξετε στο γάλα με το λικέρ και αναποδογυρίζετε το γλυκό σε μια πιατέλα.Ξεφορμάρετε το γλυκό και γαρνίρετε γύρω-γύρω με τα υπόλοιπα μπισκότα θρυμματισμένα, τη σαντιγί και τα αμύγδαλα καραμελωμένα ή καΰουρδισμένα.

Τούρτα ΜΟΚΑimg_2695