ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μπισκότα (πτι-μπερ)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • χυμό & ξύσμα από ένα λεμόνι μεσαίου μεγέθους
  • 1 φλ. νερό
  • 2 φλ. σαντιγί για το γαρνίρισμα
  • 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
  • 1 φλ γάλα και 1 κουταλιά σούπας λικέρ κουαντρό για να βρέξετε τα μπισκότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το γάλα στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει (όχι στην κατάψυξη).Βράζετε το νερό, ρίχνετε το ζελέ να διαλυθεί και προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει και να πήξει ελαφρά. Προσθέτετε το ζελέ, αφού κρυώσει (χωρίς να έχει πήζει) στο γάλα και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε το μίγμα σε μία φόρμα με σούστα (για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό) και το αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Όταν η μους λεμονιού πήξει, στρώνετε από πάνω τα μπισκότα, αφού τα Βρέξετε στο γάλα με το λικέρ και αναποδογυρίζετε το γλυκό σε μία πιατέλα. Ξεφορμάρετε το γλυκό και γαρνίρετε γύρω-γύρω με τα υπόλοιπα μπισκότα, τη σαντιγί και τα φιστίκια Αιγίνης.

Τούρτα Λεμόνι – Φυστίκια Αιγίνηςdsc_0002-2resized