ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα(πτι-μπερ)
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 5 κουταλιές σούπας κακάο
  • 5 κουταλιές του γλυκού καφέ στιγμιαίο
  • 3-4 κουταλιές σούπας λικέρ με άρωμα καφέ
  • 3 φλιτζάνια σαντιγί και λίγους κόκκους καφέ για το γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζάνι γάλα  και 1 κουταλιά της σούπας λικέρ με άρωμα καφέ για να βρέξετε τα μπισκότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το κουτί με τη φυτική σαντιγί στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει (όχι στην κατάψυξη). Χτυπάτε το Βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά. Ανακατεύοντας ελαφρά, προσθέτετε το κακάο, τον καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το λικέρ και τέλος τη φυτική σαντιγί αφού την έχετε χτυπήσει ώστε να φουσκώσει και να γίνει αφράτη. Ρίχνετε το μίγμα σε μία φόρμα με σούστα (για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό) και το αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Όταν η κρέμα πήξει, στρώνετε από πάνω τα μπισκότα και αναποδογυρίζετε το γλυκό σε μια πιατέλα. Ξεφορμάρετε το γλυκό και γαρνίρετε γύρω-γύρω με τα υπόλοιπα μπισκότα με τη σαντιγί, λίγο κακάο και τους κόκκους καφέ.

Τούρτα ΜΟΚΑμοκα