ΥΛΙΚΑ

  • 2 πακέτα μπισκότα (πτι-μπερ),
  • 500 yp. φράουλες,
  • 750 yp. σαντιγί χτυπημένη,
  • 1 άρωμα βανίλιας,
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα,
  • λίγο ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης,
  • 1 φλυτζάνι γάλα,
  • 2-3 κουταλιές λικέρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες, τις αφήνουμε να στεγνώσουν, τις κάνουμε πουρέ και τις ανακατεύουμε με τα 3/4 της σαντιγής που είναι χτυπημένη και ανακατεμένη με τη  βανίλια. Τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο. Στρώνουμε σε μια φόρμα μια σειρά μπισκότα αφού τα μουσκέψουμε οε γάλα ανακατεμένο με λικέρ. Στρώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα μους φράουλας και σκεπάζουμε με μια δεύτερη σειρά μπισκότα που τα έχουμε μουσκέψει επίσης σε γάλα ανακατεμένο με λικέρ. Στρώνουμε επάνω την υπόλοιπη μους φράουλα, θρυμματίζουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα μπισκότα και τα ρίχνουμε πάνω στη μους. Απλώνουμε πάνω τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει και ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδα φράουλα (Αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε λίγη σαντιγί και με το κορνέ να γαρνίρετε την τούρτα.) Γαρνίρετε με φέτες φράουλας (εάν θέλετε) και πασπαλίζετε με ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

 Τούρτα Μους Φράουλαfraoyla_2.jpg