ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μπισκότα (πτι-μπερ)
  • 300 νρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας λικέρ κουαντρό
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • λιωμένη σοκολάτα και ροδέλες από πορτοκάλια νια το γαρνίρισμα
  • 1 φλ γάλα και 1 κουταλιά σούπας λικέρ κουαντρό για να βρέξετε τα μπισκότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί μαζί με το γάλα. Προσθέτετε το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού και όταν κρυώσει λίγο προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη. Βάζετε το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να πήξει ελαφρά. Χτυπάτε το μίγμα με το μίξερ να αφρατέψει, το βάζετε σε μία φόρμα με σούστα (για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό) και το αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. Όταν η μους πήξει, στρώνετε από πάνω τα μπισκότα, αφού τα βρέξετε στο γάλα με το λικέρ και αναποδογυρίζετε το γλυκό σε μία πιατέλα. Ξεφορμάρετε το γλυκό και γαρνίρετε γύρω-γύρω με τα υπόλοιπα μπισκότα, τη λιωμένη σοκολάτα και τις ροδέλες από πορτοκάλια

Τούρτα Μους Σοκολάταtourta_126V02