ΥΛΙΚΑ

  • 2 1/2 κιλά ώριμα βερίκοκα
  •  4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 250 γρ. γλυκόζη
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε από τα βερίκοκα τα κουκούτσια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τη γλυκόζη και σιγοβράζουμε στην αρχή και κατόπιν πιο δυνατά ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Όταν δέσει αφαιρούμε την αφρό και την κατεβάζουμε από την φωτιά.

         Μαρμελάδα Βερίκοκο

MARMELADA BERIKOKO