ΥΛΙΚΑ

  • 600 γραμμάρια βερίκοκα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτάμε τα βερίκοκα σε καυτό νερό. Τα ξεφλουδίζουμε, τα χωρίζουμε στην μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Βάζουμε τα βερίκοκα στο τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να μείνουν λίγη ώρα για να βγάλουν λίγο από το χυμό τους. Ανάβουμε την εστία σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοψήνουμε την κομπόστα για 20 λεπτά περίπου.

Βερίκοκα κομπόσταMARMELADA BERIKOKO verikoko-komposta