ΥΛΙΚΑ

  • 5-6 μήλα
  • 4-5 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ½ ποτήρι φαριν απ
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπέκιν
  • 1 βούτυρο
  • Λίγα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το μισό βούτυρο στο ταψί, ρίχνουμε το ένα ποτήρι ζάχαρη, βάζουμε τα μήλα αφού τα έχουμε κόψει σε ροδέλες, και στα κενά σημεία τοποθετούμε καρύδια. Τα αφήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Χτυπάμε το άλλο μισό βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά το φαρίν απ, τις   βανίλιες και το μπέκιν.  Βάζουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς για 45 λεπτά.  Μετά γυρίζουμε ανάποδα το ταψί και την κόβουμε κομμάτια.

Μηλόπιταmilopita