ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό μήλα
  • 100 γ. βούτυρο
  • 100 γ. ζάχαρη
  • βανίλια
  • 3 κροκάδια αυγού
  • 120 γ. αλεύρι
  • ελάχιστο μπέϊκιν
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 1 κουταλιά τής σούπας ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη, κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να γίνει σα κρέμα και προσθέτετε τμηματικά την ζάχαρη και ένα-ένα τα κροκάδια. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικον και το κοσκινίζετε επάνω στο μίγμα τού αυγού. Χτυπάτε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα και την ανακατεύετε ελαφρά μέσα στο μίγμα με τα κροκάδια.

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. και τα τοποθετείτε σε ανάλογο ταψι ττην μία φέτα δίπλα στην άλλη αφου το έχετε αλείψει πρώτα με βούτυρο. Ρίχνετε επάνω την ζύμη. Το τοποθετείτε στον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 45 λεπτά περίπου. Τη γυρίζετε σε πιατέλα και τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Μηλόπιτα γυριστή