ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μπισκότα (πτι-μπερ)
- 2/3 φλ. αμύγδαλα τριμμένα
- 2/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κεσεδάκι 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτί 350 ml κρέμα γάλακτος
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά
- 1 μικρή κονσέρβα ανανά
- 1 φλ. σαντιγί για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και προσθέτετε το Βούτυρο. Απλώνετε το μίγμα σε μία φόρμα για τάρτες, πιέζοντας ελαφρά, έτσι ώστε να καλυφθεί η Βάση και τα τοιχώματα της φόρμας και ψήνετε στους 170°C για 10′-15′. Ζεσταίνετε το σιρόπι (θα πρέπει να έχετε 2 φλιτζάνια υγρό το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε με νερό αν δεν είναι αρκετό το σιρόπι) από την κονσέρβα και ρίχνετε το ζελέ να διαλυθεί. Όταν το σιρόπι κρυώσει λίγο το ρίχνετε στο γιαούρτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτετε στο γιαούρτι. Απλώνετε το μίγμα πάνω στην τάρτα, αφού την έχετε αφήσει να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο, για 3-4 ώρες. Γαρνίρετε την τάρτα με τη σαντιγί, τον ανανά και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.