ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • 240 γρμ. ζάχαρη
  • 8 φρυγανιές
  • 1 σοκολάτα υγείας μικρή
  • 1/2 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
  • 1/2 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλλα.

      Γιά τό γλάσο:

  • 3 σοκολάτες κουβερτούρα 125 γρμ.
  • 25 γρμ. βούτυρο ή βιτάμ
  • 1 φλιτζάνι καφέ ζεστό γάλα, όχι γεμάτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε 160 γρμ. νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη «δένομε» σε κάπως αραιό σιρόπι. Ύστερα ρίχνουμε το κονιάκ και τη σοκολάτα κομματάκια. Παίρνει μια βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σέ μια λεκανίτσα έχουμε ανακατέψει το καρύδι, τη φρυγανιά, την κανέλλα και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Με μια ξύλινη σπάτουλα τα ανακατεύουμε μέχρις ότου γίνει μία ζύμη. Τούς δίνουμε ότι σχήμα θέλομε και τα βάζουμε στο ψυγείο. Μετά στρώνουμε σε δίσκο άντικολλητικό χαρτί. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Αφού λιώσει ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο. Σέ ένα πιρούνι φαγητού τοποθετούμε ένα-ένα κομμάτι. Το βυθίζουμε στο λάσο χωρίς να αποσύρουμε το πιρούνι, το σηκώνουμε αμέσως και με ένα κουτάλι το περιχύνουμε με το γλάσο. Τα τοποθετούμε στο στρωμένο δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο.

 Καρυοκεςecc4cd16b7e819af8cadb690e6ea8743