ΥΛΙΚΑ

  •  1 πακέτο μπισκότα (πτι-μπερ)
  • 1 φλ βούτυρο
  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 1/2 φλ κακάο
  • 1 1/4 φλ ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 2 ολόκληρα αυγά και 3 κρόκοι
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι ή κονιάκ
  • 1 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε όλη τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί. Χτυπάτε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει και· προσθέτετε το κακάο, το νερό και το ρούμι. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας, αφού κρυώσει λίγο, στο μίγμα των αυγών και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το’ μίγμα σε μία σφαιρική φόρμα (μπορεί να είναι μία σαλατιέρα ή άλλο μπολ, αν δεν υπάρχει φόρμα), αφού την καλύψετε πρώτα με μια πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να κρυώσει καλά. Βγάζετε από τη φόρμα το γλυκό και αν θέλετε το καλύπτετε με γλάσο σοκολάτας το οποίο θα ετοιμάσετε ως εξής: λιώνετε σε μπαιν-μαρί 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές κονιάκ. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μίγμα και το ρίχνετε πάνω από το γλυκό. Γαρνίρετε με σαντιγί.

Μπόμπα με Σοκολάτα16169-mous-sokolata-gemisti-me-sou-by-kitrinos