ΥΛΙΚΑ
- 1 πλακάκι βούτυρο
- 4 αυγά χωρισμένα ασπράδι από κρόκο
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 1/4 κουταλάκι χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα τους κρόκους των αυγών και την βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια, να πήξουν και ν’αφρατέψουν, ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και κατόπιν τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφικτή. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρά τα δύο μίγματα (να μην ξεφουσκώσει). Χρησιμοποιούμε την κρέμα για να γεμίσουμε τούρτες, τάρτες και άλλα γλυκίσματα.
Kρέμα Bουτύρου