Παγωτό Βανίλια

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κούπες φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 9 κροκάδια
  • 3 ασπράδια
  • 1/2 κούπας γάλα συμπυκνωμένο
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα κροκάδια και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πήξουν καλά Ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα το  συμπυκνωμένο γάλα και στη  συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις 3 κούπες φρέσκου γάλακτος αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει καλά. Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω από νερό που σιγοβράζει κι ανακατεύουμε την κρέμα, ώσπου να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα για να μην κάνει κρούστα. Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια να πήξει ελαφρά κι ανακατεύουμε με την κρέμα αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ παγωτού και το αφήνουμε στην κατάψυξη 2-3 ώρες να σταθεί. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στην συνέχεια ανακατεύουμε δυνατά στο μίξερ με την παγωμένη κρέμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 5-6 ώρες και είναι έτοιμο.

Παγωτό Βανίλια

colourful-ice-cream-wallpapers-1024x768

0 comments on “Παγωτό ΒανίλιαAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *