Ρυζόγαλο

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2  κούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κούπας νερό
  • λίγο αλάτι
  • 4 κούπες γάλα
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • λίγη βανίλια
  • 1/2   κούπας ζάχαρη
  • κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ρύζι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αλάτι και βράζουμε το ρύζι μέχρι να πιεί το νερό. Σε μία κούπα από το γάλα διαλύουμε το κορν φλαουρ και την βανίλια καλά. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε στο ρύζι μαζί με την ζάχαρη και βράζουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν προσθέτουμε και το μίγμα γάλα – κορν φλαουρ και βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει. Βάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και σερβίρουμε με κανέλα.

Ρυζόγαλο

creamy-oven-baked-rice-pudding-5178.jpg