ΥΛΙΚΑ

  • 1 ανανάς
  • 2 εκ. πιπερόριζα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 2 κ.σ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 120 γρ. νιφάδες καρύδας
  • 125 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τον ανανά, τον καθαρίζουμε και του αφαιρούμε το κεντρικό του κοτσάνι. Τον κόβουμε σε κομμάτια  Ξεφλουδίζουμε, ψιλοκόβουμε και καβουρδίζουμε ελαφρώς την πιπερόριζα  μαζί με τις νιφάδες καρύδας σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σε μπαιν μαρι αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τον κρόκο και τη σοκολάτα να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Προσθέτουμε την πιπερόριζα και τις νιφάδες καρύδας και με την σάλτσα γαρνίρουμε τον ανανά.τσιγαρισμένος-ανανάς-14472772