ΥΛΙΚΑ

  • 3 φιλέτα ή 3 μπριζόλες μοσχαρίσιες ή χοιρινές
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε καλά το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Αν έχουμε εγαλύτερη ποσότητα μπορούμε να τις ψήσουμε και στον φούρνο. Βάζουμε το κρέας χωρίς αλάτι ή πιπέρι στο τηγάνι, αν θέλουμε, αλειμμένο με λίγο λάδι ή μειωμένο βούτυρο. Στην αρχή, το κρέας, θα κολλήσει άλλα δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να το ξεκολλήσουμε. Μετά από 2-3 λεπτά θα ξεκολλήσει μόνο του. Τότε, γυρίζουμε το κρέας από την άλλη μεριά, και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου έως ότου ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές αλλά να μην έχει “ρίξει” όλα τα υγρά της. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, πριν να ψήσουμε τα φιλέτα ή τις μπριζόλες, τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

 Γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες και με διάφορα σοταρισμένα λαχανικά.

 Φιλέτα ή μπριζόλες ψητέςsteaj_xoirini_s_382_382