ΥΛΙΚΑ

  • ½ κούπας λάδι
  • 1 ½ κιλό αρνάκι
  • 1 κιλό ντομάτες
  • ½ κιλό κριθαράκι
  • ½ κούπας βούτυρο
  • 3 κούπες νερό
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
  • σκόρδο
  • ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρό­λα επάνω σε δυνατή φωτιά κι όταν κάψει, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρουμε καλά. Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε σιγά για 1 ώρα. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κριθαράκι. Αδειάζουμε το γκιουβέτσι σ’ένα πυρέξ. Τοποθετούμε μέσα τις μερίδες του κρέατος και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το νερό και το σκεπάζουμε. Ψήνουμε στους 175°C, για 1 ώρα περίπου  ώσπου ν’απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι. Ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό. Λίγο πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι.

arni-giuvetsiΓιουβετσι με αρνί