ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνέλι περίπου 1 κιλό σε μερίδες
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 150 γ. κρεμμυδάκια μικρά
  • 250 γ. μανιτάρια φρέσκα ή ανάλογα από κονσέρβα
  • 1/2 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 1/8 λίτρου κρασί άσπρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε την κατσαρόλα σε μέτρια ένταση, προσθέτετε το λάδι, σοτάρετε σ’ αυτό το σκόρδο και μόλις ροδίσει, το βγάζετε, γιατί αλλιώς θα πικρίσει. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το βούτυρο και κοκκινίζετε τα κομμάτια από το κουνέλι μέχρι να ροδίσουν από’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μαζί για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοψήνετε το φαγητό για 40 λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι.

Κουνέλι με μανιτάρια2012_11_07_02_55_30__e6f6f54b695649baaa3bad1bf127cb4d