ΥΛΙΚΑ

  • 1 Συκωταριά και έντερα αρνιού
  • 1/2 κ. φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 λεμόνια
  • Μαϊντανό και άνηθο.
  • 2 Μαρούλια
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας ρύζι
  • πιπέρι,αλάτι
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό ή νερό
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τη συκωταριά και τα έντερα. Γυρίζετε τα έντερα μ’ ένα μολύβι και τα τρίβετε με αλάτι και λεμόνι. Τα ξεπλένετε καλά. Τα ρίχνετε όλα μαζί σε νερό πού βράζει για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε σε κρύο νερό. Τα ψιλοκόβετε. Βάζετε στη χύτρα το βούτυρο και σοτάρετε τα εντόσθια με αλάτι και πιπέρι. Έχετε ψιλοκόψει τα μαρούλια, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνετε όλα μαζί και τα σοτάρετε, τα πασπαλίζετε με το αλεύρι 2-3 λεπτά. Ρίχνετε και το ζωμό. Σκεπάζετε τη χύτρα. Θα σιγοβράσουν επί 15′ λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά.  Προσθέτετε το ρύζι να βράση ακόμη 6′ λεπτά  Ετοιμάζετε το αυγολέμονο ρίχνετε τμηματικά μετά 4 λεπτά και ανακατεύετε προσέχτηκα να μην «κόψει».

Μαγειρίτσαtips_mageiritsa