ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 3 κουταλιές τής σούπας κοφτές βούτυρο ή φυτίνη
  • 1 ποτηράκι, τού κρασιού κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 καρότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το κρέας πού θα μαγειρέψετε πρέπει να είναι ένα ολόκληρο νουά ή κρέας κατάλληλο να το τυλίξετε σε ρολό και να το δέσετε σφιχτά με σπάγγο. Προθερμαίνουμε το τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο και κοκκινίζουμε καλά από όλες τις μεριές το κρέας. (Μπορείτε να αλείψετε το κρέας με λίγο λάδι, να το κοκκινίσετε σκέτο και μετά να προσθέσετε το βούτυρο). Σβήνουμε το κρέας με το κρασί, προσθέτουμε το καρότο. Το βάζουμε σε  ένα πυρέξ και σιγοψήνουμε το κρέας στον φούρνο για 2 ώρες περίπου.Στο μισό χρόνο, δηλαδή μετά από μία ώρα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και άνηθο θέλουμε το χυμό από ένα λεμόνι.Κρυώνουμε το κρέας, το κόβουμε σε στρογγυλές λεπτές φέτες και δένουμε τη σάλτσα του με λίγο αλεύρι. Ζεσταίνουμε πάλι τις φέτες από το κρέας μέσα στην σάλτσα του και σερβίρουμε με μακαρόνια ή πιλάφι.

Μοσχαράκι ψητό61932