ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια κιμά
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 φρυγανιά μικρή
  • ελάχιστο αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά τού φαγητού κέτσαπ
  • λίγο γάλα
  • 4 φέτες τυρί
  • 4 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τη φρυγανιά με λίγο νερό, τη στραγγίζουμε και την ανακατεύουμε καλά με τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, το κέτσαπ και τόσο γάλα, όσο χρειάζεται για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα και να μαλακώσει ή ζύμη. Πλάθουμε 8 λεπτά μπιφτέκια.Προθερμαίνουμε το τηγάνι(ή τον φούρνο στους 180 βαθμούς) σε μέτρια θερμοκρασία και βάζουμε τα μπιφτέκια αλειμμένα με λίγο λάδι. Μετά από 2-3 λεπτά, μόλις ξεκολλήσουν μόνα τους, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο ελάχιστο,αφήνουμε να ψηθούν ελάχιστα και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά. Ανάμεσα από κάθε δύο ψημένα μπιφτέκια, βάζουμε τη φέτα το τυρί, πού θα πρέπει να είναι κομμένη λίγο μικρότερη από το μέγεθος πού έχουν τα μπιφτέκια. Τυλίγουμε τα μπιφτέκια με το μπέικον και τα σιγοψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα, με το καπάκι στο τηγάνι, ώσπου να ροδοκοκκινίσει το μπέικον και από τις δύο μεριές.

Μπιφτέκια με τυρί και μπέικον24526_l-614x350