ΥΛΙΚΑ

  • 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κουταλιά τού τσαγιού τριμμένο ξερό δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τού τσαγιού κρασί άσπρο
  • λεμόνι, μαϊντανό
  • 1 κουταλιά τής σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε τις μπριζόλες αλειμμένες με λίγο λάδι στο άδειο τηγάνι και τις κοκκινίζουμε από την κάθε μεριά για 3 λεπτά περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία. Τις σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τις άλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε την ένταση τής εστίας στο ελάχιστο, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοψήνουμε τις μπριζόλες ώσπου να μαλακώσουν. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με φέτες λεμονιού και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μπριζόλες χοιρινές κρασάτεςxoirino_krasato