ΥΛΙΚΑ
- 4-5 μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 κρεμμύδια τριμμένο
- 1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κούπας λάδι
- 1 αυγό
- λίγη κρέμα γάλακτος
- 2 κροκάδια
- 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνουμε και χωρίζουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να ρίξουν τα νερά τους. Τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε σε λάδι να φύγει όλο το νερό. Αφού τηγανιστούν τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι. Σε μία κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε κιμά και σοτάρουμε και αυτόν. Ρίχνουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από την φωτιά. Χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε μέσα στον κιμά. Πάνω από κάθε μελιτζάνα ρίχνουμε 2 μεγάλες κουταλιές από την γέμιση και στρώνουμε λίγη μπεσαμελ που έχουμε φτιάξει στο μεταξύ να σκεπάσει τον κιμά. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C, 1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει ελαφρά η μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα γάλα
- 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα. Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και σοτάρουμε για 5′. Ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά προσέχοντας να μην σβολιάσει. Ανακατεύουμε σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε λίγο αλάτι, λίγο άσπρο πιπέρι και, αν θέλετε, λίγο μοσχοκάρυδο. Αν την θέλουμε λίγο πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα
Παπουτσάκια